Kuru Otlar ÜstünePogledaj trailer!

Film

drama (2023)

Kuru Otlar Üstüne

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
8,0
Kuru Otlar Üstüne

Godina:

2023

Žanr:

drama

Trajanje:

197 min

Režija:

Nuri Bilge Ceylan

Scenario:

Nuri Bilge Ceylan
, Ebru Ceylan
, Akin Aksu


Glavne uloge:


Onur Berk Arslanoglu
  >  Bekir
Ece Bagci
  >  Sevim
Seçkin Aydin
  >  Soldier Erdi
Yüksel Aksu
  >  Veteriner Vahit
Nalan Kuruçim
  >  Kevser
Cengiz Bozkurt
  >  Nail
Eylem Canpolat
  >  Halime
Emrah Özdemir
  >  Sergeant
Münir Can Cindoruk
  >  Feyyaz
Deniz Celiloglu
  >  Samet
Merve Dizdar
  >  Nuray
Elif Ürse
  >  Assistant Principal Saime
Turan Selçuk Yerlikaya
  >  Petty Officer
Elit Andaç Çam
  >  Firdevs
Yildirim Gücük
  >  Milli Egitim Müdürü
Musab Ekici
  >  Kenan
Erdem Senocak
  >  Tolga
Ferhat Akgün
  >  Guidance Counselor Atakan

Opis:


Samet, mladi nastavnik likovne umetnosti iz Istanbula, služi vojni rok u zabačenom selu u Anadoliji. Nakon što je četiri godine predavao u lokalnoj školi, on i njegov kolega Kenan suočavaju se s optužbama za seksualno uznemiravanje od strane dvoje učenika. Samet teško razume ove optužbe. Gubi svaku nadu da će pobeći od sumornog života na selu. Na kraju se zapita da li je to zaista progresivno. Samet upoznaje i Nuray, koleginicu iz susednog sela sa kojim konačno može da savlada svoj strah.

Obradio/la:

IgaBiva
 • Slično za pogledati
 • Komentari (19)
 • Das Lehrerzimmer

  Das Lehrerzimmer (2023)

  drama

  Kada jedan od njenih učenika bude osumnjičen za krađu, učiteljica Carla Nowak odlučuje da istera stvari do kraja. Uhvaćena između svojih ideala i školskog sistema, posledice njenih postupaka prete da...
 • Love Lies Bleeding

  Love Lies Bleeding (2024)

  kriminalistički, akcija, avantura

  Povučena menadžerka teretane Lou do koske se zaljubljuje u Jackie, ambicioznu bodibilderku koja je krenula kroz grad u Las Vegas u potrazi za svojim snom. Ali njihova ljubav rasplamsava nasilje...
 • Bleeding Love

  Bleeding Love (2023)

  drama

  A father takes his estranged daughter on a road trip in an effort to get her out of trouble. Along the way they meet all types of strangers, as their strained relationship is put to the test.
 • Perfect Days

  Perfect Days (2023)

  drama

  Čini se da je Hirayama potpuno zadovoljan svojim jednostavnim životom čistača toaleta u Tokiju. Izvan svoje veoma ustaljene svakodnevne rutine, uživa u svojoj strasti prema muzici i knjigama. I voli...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Vilin
  eXtreme member
  04.03.2024. 15:10
  Volim Jelenkove filmove, ali se slažem da je ovaj za nijansu "mekši" od prethodna dva, sa kojima može činitu neku labavu trilogiju. Dosledan sebi, on i ovde smešta svoje sasvim "obične", a opet interesantne, sjajno iznijansirane likove u planinsku zabit, gde vode filozofske rasprave, koje su, iako naizgled preduge, pitke kao planinski potok.
 • 2b0rn0t0b
  eXtreme member
  26.02.2024. 13:09  Čekao sam da neko postavi svoj prikaz filma, ali pošto ga nema, krenuću ja prvi. Neče mi biti prvi put da odškrinem vrata. 

  Elem, pogledao sam juče film i, mada među kritičarima vlada konsenzus da je reč o genijalnom ostvarenju, moram priznati da je ovo Džejlanov (ili Čejlanov) film koji mi se još i najmanje dopao.
  Nije reč o lošem filmu, naprosto me je 3:17 minuta gotovo neprestanog dijalogiziranja umorilo.

  Film je potpuno na tragu onoga što je napravio sa svoja prethodna dva (Zimski san i Drvo stare kruške) i sa njima čini neku vrstu tematskog triptiha - odnos pojedinca i duboke provincije u kojoj živi, praćen svim mogućim ograničenjima koje jedna takva učmala, patrijarhalna, i jasno socijalno struktuirana sredina nosi. 

  Film govori o životu Sameta i Kenana, dvoje nastavnika i cimera koji službuju u jednoj udaljenoj seoskoj školi u nekoj istočnoj provinciji Turske te njihovom odnosu sa učenicima i opštom atmosferom striktnih normi i uzusa ponašanja koji su propisani svakom od članova zajednice. Tu je još jedan lik, nastavnice Nurej, profesorice engleskog zaposlene u jednoj susednoj školi u nešto većem gradu u neposrednoj okolini. Njih troje u jednom trenutku formiraju neku vrstu emotivnog odnosa/trougla koju ne bih tumačio, ali čija priroda unosi dodatnu dinamiku u odnosima dvoje muških protagonista.

  Ulaženje u razmatranje karaktera koje sam naveo i njihovog međusobnog odnosa bilo bi nemoguće bez spojlovanja, tako da ću to izbeći.

  Još jednom je Džejlan snimio gust, sadržajan, psihološki film sa jakim socijalnim angažmanom i bogato nijansiranim portretisanjem svojih likova. Kao i u ranijim, osnovni element razvoja radnje su dijalozi koji ponekad znaju otkinuti i po dvadesetak minuta filma u cugu.

  Ono što mi se najviše dopalo u filmu je način na koji režiser i vizuelno potkrepljuje emotivna stanja svojih junaka. Enterijeri u kojima oni borave su mračne, skučene sobe ili učionice koje metaforično prikazuju njihovo duševno "sužnjevanje" a kontrast režiser poseže svetlim i širokougaonim slikama prirode kao polja slobode i nade u kojima likovi pronalaze snagu i utehu.

  Posebno obratite pažnju na odnos muških likova prema ženskim i kako na kraju upravo ženski likovi u sudaru sa ograničenjima zatucane sredine ispoljavaju veću životnost i veću sposobnost da se iz tih unapred zadatih odnosa izvuku.  

  Sve u svemu, dobar arthouse, za gledaoce posvećenike i one koji ne beže od teških tema i teških, gustih filmova.
  2b0rn0t0b2024-02-26 14:37:53
 • JoxerTM
  eXtreme member
  24.02.2024. 13:52
  btw SE je Subtitle Edit.

{{message}}

{{item.title}}