Pogledaj trailer!

Film

dokumentarni (2016)

Pompeii: New Secrets Revealed

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,0
Pompeii: New Secrets Revealed

Naslov:

Pompeji: Otkrivanje novih tajni

Godina:

2016

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

60 min

Režija:

Ian A. Hunt


Glavne uloge:


Mary Beard
  >  Herself

Opis:


Povjesničarka Mary Beard pokrenula je projekt Veliki Pompeji i otputovala na povijesnu lokaciju zamrznutu u vremenu nakon nevjerojatne prirodne katastrofe koja je istovremeno uništila i očuvala cijelu zajednicu 79. godine.
Postoje mnoge teorije o Pompejima, no unatoč istraživanjima i ispitivanjima koja su trajala stoljećima, još uvijek postoji mnogo tajni. Jedna trećina lokacije nikada nije iskopana i ne zna se ništa o stvarnom identitetu tijela u odljevima.

Pomoću napredne tehnologije arheolozi su pokrenuli veliki projekt iskopavanja koji će istražiti 30 % lokacije koja je još zakopana pod slojevima pepela i lave kako bi otkrili istinu o ljudima koji su tragično skončali u pompejskoj katastrofi. Poznati gipsani odljevi žrtava uklonit će se po prvi put iz staklenih spremnika u kojima se nalaze desetljećima radi detaljnog ispitivanja koje uključuje DNK analizu!

Obradio/la:

bojan969
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • kadetoni
    Moderator
    14.03.2017. 21:05
    [TUBE]GB27I_RjjHI[/TUBE]

  • VaLeRy1st
    Senior translator
    14.03.2017. 20:54
  • mircest
    eXtreme member
    16.03.2016. 23:04
    Pompeii: New Secrets Revealed (2016)

    Pompeja: novootkrivene tajne





    Žanr: dokumentarni
    Jezik: engleski
    Režiser: Mary Beard
    Glavne uloge: Mary Beard
    Trajanje: 60 min


    Sa neusporedivim pristup Pompejima i sadržajem moderne tehnologije, Mary Beard nas vodi kroz ovaj zadivljujući dio staroga svijeta.
    Po prvi puta u povijesti, CT i X-Ray oprema donosi nam novo svjetlo na tajne žrtava 79 AD erupcije. Mary Raspakirava ljudske priče iza tragične figure: gladijatori, robovi, poslovne žene i djecu. Ona ide iza kulisa 'Veliki Pompeja Project ", gdje restauratorski timovi postupno uklonjaju slojeve vremena i oštečenja od fresaka i mozaika kuća zatvorenih za javnost već desetljećima. Uz pomoć tehnologije skeniranja točke oblak, Pompeji se vide i objašnjavaju kao nikada prije.
    Marya ima neograničen pristup skrivenom skladišnom prostoru i arheološkim laboratorijima upakirane do detalja s predmetima iz svakodnevnog života Pompeja: vodovodna oprema, keramika, bojani lonci, prehrambenih proizvodi i ribarske mreže. Kako su to sve dijelovi zajedno, Marya predstavlja film koji je slavljeničkog i jedinstvenog pogleda na život u ovom izuzetnom gradu...

    Izvor: FastSerbia.com


    [TUBE]TBoUvDW47cU[/TUBE]



    Prevod uradila:
    fixup







{{message}}

{{item.title}}