Star TrekPogledaj trailer!

Film

akcija, naučna fantastika, avantura (2009)

Star Trek

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,994%
Star Trek

Naslov:

Zvjezdane staze

Godina:

2009

Žanr:

akcija, naučna fantastika, avantura

Trajanje:

127 min

Režija:

J.J. Abrams

Scenario:

Alex Kurtzman
, Roberto Orci
, Gene Roddenberry


Glavne uloge:


Winona Ryder
  >  Amanda Grayson
Leonard Nimoy
  >  Spock Prime
Ben Cross
  >  Sarek
Eric Bana
  >  Nero
John Cho
  >  Sulu
Bruce Greenwood
  >  Pike
Jennifer Morrison
  >  Winona Kirk
Rachel Nichols
  >  Gaila
Simon Pegg
  >  Scotty
Zachary Quinto
  >  Spock
Zoe Saldana
  >  Uhura
Karl Urban
  >  Bones
Anton Yelchin
  >  Chekov
Chris Hemsworth
  >  George Kirk
Chris Pine
  >  Kirk

Opis:


Budućnost počinje ovdje. Na dan njegovog rođenja, otac Jamesa Kirka (Chris Pine) umire na brodu koji je bio dio posljednje linije obrane protiv tajanstvenog svemirskog broda u potrazi za Spockom, dječakom na planetu Vulcan. Dvadeset i pet godina kasnije, Kirk je mladi buntovnik koji tek treba ostvariti svoj potencijal u zvjezdanoj floti. Upoznaje mladog zapovjednika Spocka (Zachary Quinto), a ubrzo se tvrdoglavi i ponosni mladići sukobljavaju. Iznenada je uzbuna objavljena na Vulcanu pa kadeti – Nyota Uhura (Zoe Saldana), Hikaru Sulu (John Cho), Pavel Chekov (Anron Yelchin), Kirk i Spock u novom USS Enterprise brodu kreću prema planeti.

Poigravati se s nasljedstvom „Zvjezdanih staza“ nezahvalan je i riskantan potez, no u rukama J.J. Abramsa bio je to logičan i smislen slijed. Producent i autor serija „Lost“ i „Fringe“ koja je upravo završila svoje emitiranje u 5. sezoni, te prošlogodišnjeg kino hita „Super 8“, ostao je vjeran sebi i snimio je svojstven i briljantan prequel u kojemu upoznajemo mladu posadu koja tek treba krenuti u brojne zvjezdane pustolovine u Star Track Enterpriseu. Za čitavog trajanja filma akcija i napetost ne posustaju pa slobodno možemo reći da je J.J. Abrams odveo serijal tamo gdje još niti jedan redatelja nije, te ga predstavio novoj, mlađoj generaciji i ujedno ostao vjeran velikom nasljeđu ovog kultnog filmskog serijala. Zahtjevan zadatak producentima filma predstavljao je i odabir skupine glumaca koja će moći odraditi osjetljiv zadatak. Sva sreća, glumački ansambl pokazao se kao pravi pogodak - Chris Pine kao mladi Kirk, Zachary Quinto kao mladi Spock, Zoe Saldana kao Uhura, Karl Urban kao Bones, Eric Bana kao negativac Nero, John Cho kao Hikaru Sulu, Anron Yelchin kao Chekov te izvrsni britanski glumac Simon Pegg („Shaun of the Dead“, „Hot Fuzz“, „Paul“) kao Scotty. U ostalim ulogama pojavljuje se „originalni“ Spock - Leonard Nimoy u ulozi starijeg Spocka, slavna Winona Ryder te Rachel Nichols, koja nosi glavnu ulogu u odličnoj znanstveno fantastičnoj seriji „Continuum“. J.J. Abrams pokazao se kao veliki talent i autoritet u znanstveno-fantastičnoj produkciji kroz sve svoje realizirane projekte, a nakon pozitivnih kritika i hvalspjeva „Zvjezdanih staza“, bilo je za očekivati da će uslijediti nastavak - „Star Trek Into Darkness“, koji očekujemo na kino platnima u svibnju ove godine.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (6)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • DzonDon
    Senior translator
    23.03.2021. 20:40
    Dobar film, priča solidna. Nisam one ranije gledao jer sam čitao na netu da nije neophodno, tako da nakon samo ovog dela mogu reći da mi se dopao.
  • taxidell
    Senior translator
    18.03.2010. 10:47
      [QUOTE=asvalttina]meni je super ali kad je star trek u pitanju ja ne mogu biti objektivna   [/QUOTE]+1
  • asvalttina
    Translator
    18.03.2010. 04:20
    meni je super ali kad je star trek u pitanju ja ne mogu biti objektivna  

{{message}}

{{item.title}}