The OutsiderPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, misterija, triler (2018)

The Outsider

Ocjena korisnika
Odlično!
7,5
The Outsider

Godina:

2018

Žanr:

drama, kriminalistički, misterija, triler

Trajanje:

120 min

Režija:

Martin Zandvliet

Scenario:

John Linson
, Andrew Baldwin


Glavne uloge:


Jared Leto
  >  Nick Lowell
Tadanobu Asano
  >  Kiyoshi
Rory Cochrane
  >  Panetti
Sôtarô
  >  Yakuza
Motokatsu Suzuki
  >  Guard
Nozomi de Lencquesaing
  >  Gambler GI
Kohji Katoh
  >  Guard
Yurino
  >  Street Prostitute

Opis:


Radnja filma odvija se u Japanu nakon Drugog svjetskog rata, a govori o zarobljenom američkom vojniku koji se uspije izvući iz zatvora zahvaljujući svom “cimeru”. Naravno, mora otplatiti dug tako što će se pridružiti Yakuzama. Ulazi u mračni svijet jakuza, prihvata njihov način života, te otplaćuje svoju slobodu …

Obradio/la:

bojan969
Loading...
 • Slično za pogledati
 • Komentari (8)
 • Darc

  Darc (2018)

  triler

  Da bi razotkrio globalnu mrežu trgovine ljudskim organima, agent Interpola traži pomoć okorelog kriminalca, koji poznaje organizaciju yakuza.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • 03.07.2018. 23:33
  Izvikana prica o belim samurajima i jakuzama.Jedina stvar koja daje filmu na znacaju je glavni lik u filmu Jared Leto.
 • Stole Haringa
  eXtreme member
  28.03.2018. 21:16
    Odgledao sam film u kom se vidi koliko neki ljudi stvarno nemaju pojma. Danac Martin Zandvlie je o Japanu učio iz filmova Takeši Kitana koji je dobar autor i još bolji učenik. Probaću kasnije da objasnim i zašto. Dotični se holivuđanima preporučio svojim poslednjim filmom Under sandet  koji na mene nije ostavio neki utisak. To je neka druga priča, Autsajder je na tapetu. Film je klasičan primer kako malo Đokica zamišlja Japan i on može da se u ovom slučaju zove i Martin, opet će na kraju biti mali Šolica.  Da se vratim na film koji je dobro počeo. Početak ima da zahvali jakuza filmovima od pre 40 i kusur leta koje je snimao Kindži Fukasaki koji je bio filmski učitelj Takeši Kitanu i drugim autorima. Scena samopovređivanja jakuze u zatvoru direktno je preuzeta iz filma Battles Without Honor and Humanity (1973) koji je prvi iz genijalnog serijala o jakuzama. Da ne dužim, sredina filma je podnošljiva dok su poslednjih dvadesetak filma katastrofa.   Posle dogrog starta filmsko i bilo koje drugo nepoznavanje Japana se nastavlja jer samo u filmu malog Đokice gaidžin može tako brzo da se infiltrira u jedno tako zatvoreno društvo kao šro je japansko. O jakuzama da ne govorim, njihova pravila ponašanja su specifična i strožija. Bratimljenje, tetovaže koje su svojevrsni cw svakog člana, seća samo jednog prsta...sve su to sitnice koje razlikuju jakuze od Trijada ili Koza nostre na primer. Može ako je čova amerikanac koji ćuti, ubija, sluša, seče prste kao šargarepu, ukratko, neko ko izgleda kao da je iz nekog špageti vesterna. Usamljenik bez prošlosti i ćutolog kome je maca skoro pojela jezik.   Sve u svemu, sveopšti raspad sistema u kom su samo glumci solidni. Džared Leto zima takođe. Ne znam zašto je Netfliks odustao od Toma Hardija i dotičnom dao šansu kao što ne znam zašto je umesto Mikea odabrao Đokicu. Po mom skromnom mišljenju, napravili su pogrešan izbor. Kitano bi bio najbolji izbor jer on je zanat pekao kod majstora koji je proslavio filmove o jakuzama. Ko ne veruje neka se upozna sa jakuza univerzumom i Hironom Šozom koji je jedan i neponovljiv poput autora kakav je bio Kindži Fukasaki.  Bolje da sam reprizirao ceo serijal nego što sam izgubio vreme na ovu bledu kopije.  
 • marko99119
  eXtreme member
  23.03.2018. 13:17
  Odličan volim takve filmove slažem se sa ocjenom iznad...