Aerial America

TV serija

dokumentarni (2010)

Aerial America

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
8,8
Aerial America

Naslov:

Amerika: Pogled odozgo

Godina:

2010

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

44 min

Glavne uloge:


Jim Conrad
  >  Narrator

Opis:


Sa serijom "Aerial America" krećemo na uzbudljiv let iznad većeg dijela Sjedinjenih Američkih Država u 18 epizoda posvećenih pojedinim državama te velike federacije.
Cijela je serija snimljena u HD tehnici i nudi nam rijetke snimke najvećih znamenitosti i najljepših krajolika SAD-a, od užurbanih gradskih veduta do smirenih prirodnih pejzaža. Upoznat ćemo kulturne i povijesne zanimljivosti i posjetiti netaknuta mjesta do kojih čak i ne vode ceste. Čut ćemo mnogo i o običajima te zemlje, različitima kao što su i različiti narodi koji u njoj žive.
Vidjet ćemo i kako je na krajolike utjecao čovjek, a svaka epizoda popraćena je i glazbom kraja o kojemu se govori.Tako ćemo, na primjer, za leta nad Kalifornijom vidjeti sve krajeve koje je Steinbeck ovjekovječio u svojim romanima, upoznat ćemo aktivne havajske vulkane, slavne aljaške medvjede, uzbudljivu i mračnu povijest Georgije, države Maryland i Delaware, male prostorno, ali s bogatom i burnom povijesti... Saznat ćemo kako je indijanski otok Mannahatta postao grad New York, iskusiti avanturu leta nad Oregonom čiji je krajobraz jedinstveno oblikovan vulkanskom prošlošću. Letjet ćemo i iznad Tennesseeja, geografski zanimljivog jer je s istoka opasan veličanstvenim gorjem Appalachian, a na zapadu moćnom rijekom Mississippi, saznat ćemo i koja jezera svojataju rođaka Nessieja iz škotskog Loch Nessa. A sve to je samo dio serije koju ćemo gledati od 14. siječnja 2013.
  • Slično za pogledati
  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}