Pogledaj trailer!

TV serija

komedija (2007)

Lud, zbunjen, normalan

Ocjena korisnika
Odlično!
8,4
Lud, zbunjen, normalan

Naslov:

Lud, zbunjen, normalan

Godina:

2007

Žanr:

komedija

Trajanje:

35 min

Autor:

Fedja Isovic


Glavne uloge:


Mustafa Nadarevic
  >  Izet Fazlinovic
Senad Basic
  >  Faruk Fazlinovic
Moamer Kasumovic
  >  Damir Fazlinovic
Tatjana Sojic
  >  Marija Mrvica
Miraj Grbic
  >  Combe
Emir Hadzihafizbegovic
  >  Samir Fazlinovic (credit only)
Mirvad Kuric
  >  Mariofil Sesto (credit only)
Branko Jankovic
  >  Fufe
Jelisaveta 'Seka' Sablic
  >  Senka Vihorec (credit only)
Goran Navojec
  >  Reufik (Mehmeda) Mujkic 'Refko' (credit only)
Tatjana Sojic
  >  Marija Mrvica (credit only)
Milan Pavlovic
  >  Dino (Mehmeda) Mujkic
Ivor Sparavalo
  >  Dzema Branko Fazlinovic
Zana Marjanovic
  >  Selma (credit only)
Gordana Boban
  >  Ivana

Opis:


Lud, zbunjen, normalan je bosanskohercegovačka humoristička serija u režiji Elmira Jukića i scenariste Feđe Isovića, koja je počela s emitiranjem 2. septembra 2007. godine.

Već u prvoj sezoni je osvojila gledatelje širom regiona svojim humorom i izvrsnom glumačkom ekipom koju predvodi Mustafa Nadarević. Ugostila je mnogobrojne glumce, koji su bar nakratko željeli osjetiti kako je glumiti u ovoj najpopularnijoj i izuzetnoj gledanoj seriji.

Tako su u seriji glumili Milan Pavlović, Jasna Žalica, Goran Navojec, Nives Ivanković, Dragan Marinković 'Maca', Milena Dravić, Jelisaveta Seka Sablić, Boro Stjepanović, Daria Lorenci, Iva Šulentić, Enis Bešlagić te Emir Hadžihafisbegović. Član stalne glumačke postave LZN-a bio je i pokojni Vanja Drach. U cameo ulogama pojavili su se tako popularni Mladen Vojičić Tifa i pjevačica Nina Badrić.

Glavni likovi u seriji su pripadnici tri generacije porodice Fazlinović.

Izet je stariji gospodin sedamdesetih godina, inženjer u penziji. Još uvijek je veoma vitalan i sklon dobroj čašici. Udovac koji voli žene. Politički je izrazito “crveno” orijentiran. Stara garda. Senilan po potrebi, kada mu to odgovara.

Faruk je Izetov sin jedinac. Ima nešto više od četrdeset godina, lijen je i prilično neambiciozan. Faruk je nekadašnji vlasnik muzičkog studija “Akord”, koji je kasnije pretvorio u radio stanicu, a zatim u filmsku produkciju.

Damir je Farukov sin. Nekada najbolji student medicine, kasnije specijalist plastične hirurgije. Za razliku od oca i djeda, Damir je “na zemlji”.

Kasnije se pojavljuje i četvrta generacija Fazlinovića, tačnije Damirov sin Đemica Branko, ili skraćeno ĐeBra, kojem je Izet dao ime po dva istaknuta b-h socijalistička funkcionera i u kojeg polaže sve nade da je „naslijedio njegov gen“.

Od ostalih likova nezaobilazni su Dino Mehmeda Mujkić, tonac u studiju i proždrljivac, kućna pomoćnica Šefika, vlasnica kafane San Remo – Marija, Refko Mehmeda Mujkić – Dinin brat, Čombe, ali i mnogi drugi.

Iako je režiser serije Elmir Jukić potvrdio da je snimanje serije završeno nakon deset sezona i 264 snimljene epizode, uskoro slijedi novih 36 epizoda, u kojima ćemo ponovo vidjeti i Šefiku.

Obradio/la:

baho
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Top lista nadrealista

    Top lista nadrealista (1984)

    komedija

    Yugoslavias answer to Monty Python, dominated by mordant political satire about the system of decaying Yugoslavia.
  • Ne diraj mi mamu

    Ne diraj mi mamu (2018)

    komedija

    Budimir Ćorović (Rene Bitorajac) i Zlatko Sljepčević (Branko Đurić) su partneri advokati. Budimir je bio oženjen sa Zlatkovom pokojnom sestrom. Nakon što je ostao udovac, sa Budimirom u stanu ostala...
  • Konak kod Hilmije

    Konak kod Hilmije (2018)

    istorijski, komedija, ratni

    Serija „Konak kod Hilmije“ vratiće nas u vrijeme okupiranog Sarajeva za vrijeme Drugog svjetskog rata. U taj konak navraćaju svi - od komunističkih ilegalaca, ustaša, četnika, vojnika handžar...
  • Duhovi Sarajeva

    Duhovi Sarajeva (2007)

    komedija

    U poslijeratnom Sarajevu, dvojica mladića Pik i Tref sanjaju o tome da zajedničkim snagama obnove Trebevićku žičaru koja nije u uporabi od njihovog djetinjstva. Zbog toga često odlaze u zgradu...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}