Nase MaaloPogledaj trailer!

TV serija

porodični (1999)

Nase Maalo

Ocjena korisnika
-
9,0
Nase Maalo

Naslov:

Наше маало

Godina:

1999

Žanr:

porodični

Trajanje:

26 min

Glavne uloge:


Damjan Krsteski
  >  Dime
Teuta Ajdini
  >  Teuta
Fisnik Zekiri
  >  Beni
Zubaide Selimovska
  >  Dzejlan
Vladimir Petrovic
  >  Mali
Fabiola Ali
  >  Atidzhe
Teuta Ajdini
  >  Teuta (as Teuta Ajdimi)
Katina Ivanova
  >  Nergjuz
Nino Levi
  >  Risto
Vebi Kerimi
  >  Ahmet
Perihan Tuna
  >  (as Perihan Tuna Ejupi)
Aleksandar Mikic
  >  Molerot
Bojan Velevski
  >  Ice
Rebeka Jankovska Risteski
  >  Rebeka (as Rebeka)
Nenad Angelkovic
  >  Darko (as Nenad Angelkovikj)

Opis:


„Наше Маало“ е првата македонска телевизиска програма за деца, креирана за промовирање на интеркултурно разбирање и пренесување на вештини за решавање на конфликти коишто се однесуваат на секојдневниот живот на децата. Серијата следи разновидна група на етнички македонски, албански, турски и ромски деца, додека се справуваат со проблеми како што се предрасуди, стереотипи, пријателство и љубов. Направени беа пет сезони и емитувани на повеќе телевизиски станици во Македонија од 1998 до 2003 година.

Наше Маало е сместено во етнички мешана зграда во станбена населба во Скопје. Децата што живеат таму споделуваат заедничка тајна - само тие знаат дека нивната зграда е жива! Кармен, духот на зградата, делува како ментор на децата додека тие ги негодуваат искушенијата и неволјите коишто ги има во животот на младите и адолесцентите. Користејќи ги своите магични моќи, таа им дава визии со кои ги објаснува надежите, стравовите и верувањата, коишто ги придвижуваат другите луѓе во своите постапки, со што ги учи да ги гледаат ситуациите од гледна точка на друга личност. Во тој процес, децата учат за македонските култури различни од нивните.

Obradio/la:

Numberguy
  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!