Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Najgledaniji filmovi u Kini

novosti

15.01.2018.

Najgledaniji filmovi u Kini

Svedoci smo "propasti" velikog SF hita koji žari i pali po svim ostalim delovima sveta!

Jedna kineska romantična komedija i jedna istorijska drama protiv dva holivudska blokbastera!

Protekle nedelje, prema očekivanjima, film Jumanji: Welcome to the Jungle dospeo je na prvo mesto liste najgledanijih filmova u Kini, zaradivši 40 miliona dolara. 

Na drugom mestu nalazi se hit-komedija Qian ren 3: Zai jian qian ren, koja je u trećoj nedelji prikazivanja zaradila 25,3 miliona dolara, odnosno 272 miliona ukupno!

I na trećem mestu gledanosti (i zarade) u najmnogoljudnijoj zemlji sveta nalazi se jedan kineski film. Ovaj put u pitanju je istorijska drama Wu Wen Xi Dong, koja je u premijernoj nedelji zaradila 21,4 milion dolara.

Istovremeno, kinesko tržište nije donelo ništa dobro za veliki SF holivudski blokbaster - Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi. Film je u tek drugoj nedelji prikazivanja zaradio više nego skromnih 2,4 miliona dolara, što je pad od čak 92 odsto u odnosu na isto tako razočaravajuću premijernu nedelju i ostvarenih 28,7 miliona dolara! 

Tako je već sada jasno da ovaj film neće u Kini zaraditi ni probližno koliko Star Wars: Episode VII - The Force Awakens - 124 miliona dolara, pa čak ni koliko Rogue One - 69 miliona. Zašto je to tako, ostaje analitičarima, tek činjenica jeste da u Kini baš i ne vole filmove iz serijala Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}