Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Deep State - Isprobani recept

FOX Europe/Africa odlučio je producirati  pomalo staromodnu špijunsku akcijsku seriju, kojom bi konkurirao sličnim američkim projektima ( „Homeland“). Showrunner i „Katica za sve“ je Mathew Parkhill, koji je i režirao polovicu od osam epizoda. Nije se puno riskiralo s scenarijem, te se radnja vrti oko bivšega agenta MI6 Maxa Eastona, koji je prisiljen od strane šefova da se vrati još jednom na teren te obavi zadnji prljavi zadatak.

Kada dozna da je njegov sin Harry, ubijen u Teheranu, Max se vraća na teren, nakon desetogodišnjega izbivanja, koje je proveo sa svojom novom obitelji u Francuskoj. Max se ponovo oženio s Francuskinjom Annom, s kojom ima dvije prekrasne djevojčice. Upravo će njegovu novu obitelj pokvareni šef odjela George White, iskoristiti da ga dodatno pritisne da za njega obavi prljave poslove na Bliskome istoku. No Max ne misli samo tako prepustiti sudbinu svoje obitelji pro-američkim sluganima u MI6. Spreman je krenuti u krvavi pohod, a onda mu ništa ne može stati na put.

Već iz ovoga kratkoga sižea vidi se namjera FOX-a da ništa ne riskira. Dobra stara špranca sa iskusnim terenskim agentom koji je prošao sito i rešeto, no Agencija ga neće pustit na miru sve dok ne padne krv. Ono što ova serija dodatno nudi, mada i to nije ništa novo, je da su Ameri prikazani kao pravi kučkini sinovi. Nisu štedjeli ni Britance, koji su možda i gore prikazani od pokvarenih Amerikanaca. Britanska spremnost da skinu gaće pred jačim „saveznikom“ je doslovce ponižavajuća. To se najbolje vidi kada zagusti pa Ameri šalju svoje ljude, koji nemilice postrojavaju britansku MI6. Da sam Britanac ne bi mi sjela ova serija, ovako sam na trenutke potiho uživao. Sitna ljudska zloba, priznajem.

Uglavnom serija Deep State je na taj svoj predvidivi način, red akcije, red intriga, red melodrame, gledljiva. Glavna i daleko najbolja faca je Mark Strong u ulozi Maxa, koji se ne igra gospodina kada mu stanu na žulj. Agent bez ideala, rekao bih, već puno puta viđeno. Osim njega vrlo dobru ulogu ima i Alistair Petrie kao ljigavi šef odjela George. Stvarno pomalo mrzite čovjeka, što znači da je glumac dobro obavio posao.

Budžet serije dozvoljava snimanje na lokacijama u Maroku, koji je odlično „skinuo“ Iran. Isto tako i sporedna ekipa ima background. Maxova sina Harrya glumi Joe Dempsie (Game of Thrones), zatim prekrasna Karima McAdams (Vikings), zelenooka kćer Irkinje i Berbera iz Maroka. Kučku iz CIA glumi Anastasia Griffith, iskusna tv zvijezda s desecima tv serijala iza sebe...

Kada bih donosio neki zaključak, to bi bilo otprilike slijedeće: serija ne donosi baš ništa novo. Ništa epohalno nije ono što je viđeno u prvoj sezoni. Malo akcije, malo obiteljske melodrame. Nikako se ne može svrstati u izazovne tv projekte. Otprilike je kao roba široke potrošnje...No može se pogledati, jer bez obzira na nedostatke i predvidivost, Deep State ne spada u onaj krug bezvrijednih serija koje gledaju samo članovi obitelji ekipe koja je radila na seriji. Slobodno pogledajte, neće vas ni oduševiti, no nećete se osjećati prevareno.

Zanimljivost: Nakon povuci-potegni, ipak je naručena druga sezona ove akcijske špijunske serije. FOX je odriješio kesu, te se snimanje odvija na lokaciji u Cape Townu, gdje se očito seli radnja druge sezone. Start nove sezone najavljen je za proljeće, travanj 2019. godine.

  • Komentari (16)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • lale22
    member
    02.07.2019. 06:25
    razočarao se u drugoj sezoni nema glumca Mark Stronga odmah ni serija nije tako dobra
  • dartoneli
    member
    24.05.2019. 19:48
    Odlicna serija
  • satelittv
    member
    07.05.2019. 16:59
    Samo da nastave ovako
;

{{message}}

{{item.title}}