Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Iron Sky: The Coming Race - Genijalnost ludila...

Kada se 2012. godine pojavio Iron Sky, mnogi ljubitelji žanra ostali su zabezeknuti uspehom i slojevitošću finske SF za$ebancije. 

Sedam godina kasnije, usledio je nastavak...

Iron Sky: The Coming Race možda nema tu "dubinu" kojom se odlikovao prvi deo, ali se prilično lako gleda, a doza "ludila", svojstvena prvom delu i dalje je prisutna. 

Zemlja je uništena nuklearnim ratom, a preživelo stanovništvo sklonilo se na tamnu stranu Meseca, gde živi u nekoj vrsti suživota sa nacistima koji su tu izgradili svemirsku bazu. Da sve to ne bude dovoljno za prosečnog gledaoca željnog egzibicija, pobrinula se rasa reptila, koja, zapravo, vlada Zemljom (odnosno onom što je ostalo od nje nakon nepažnje američke predsednice) i koja u tajanstvenom gradu u utrobi naše planete čuva "Sveti gral". Među tom rasom nalaze se dvojnici mnogih zemaljskih "bitnih ličnosti", koje se, zapravo, samo radile na uništenju ljudske rase, od Margaret Tačer, preko Džingis Kana, Hitlera, pa do Stiva Džobsa...

...E, pa tog, "Svetog grala" nastoje mnogi da se dočepaju u svemiru, uključujući i grupu pravih Zemljana, kojima na bivšu nacističku bazu neplanirano sleti ruski svemirski brod, sve sa poslednjim pripadnicima naše rase...

... da li vam je sad dovoljno "prepričavanja"?

... i da li vam je išta jasnije?

Hitler-reptil koji jaše na T-Rexu? Trka dvokolica u koje su upregnuti neki drugi dinosaurusi... valjda Stegosaurusi? 

Ni to vam nije dovoljno?

Pa, onda ne znam... Šta još da napišem da vas privolim da pogledate ovaj film za koji je budžet skupljan uplatama fanova preko raznih sajtova.

Bilo kako bilo, reditelj Timo Vuorensola postaje veoma značajan fenomen svetske kinematografije. 

A, za sladokusce vest - treći deo ove, možemo je sad već nazvati - franšize - "The Ark: An Iron Sky Story", u fazi je postprodukcije!

  • Komentari (24)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • tromi
    member
    16.10.2019. 21:29
    3/10 Kome se ovo sviđa alal mu ...
  • 18.06.2019. 10:26
    Glup i naivan. Ni za malu djecu. Za "biranu" američku publiku.
  • Bad Spenser
    Active member
    16.05.2019. 22:13
    Mnogo lošije od predhodnog dela, ali nije dosadan film.
;

{{message}}

{{item.title}}