Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Fantasy Island - Šta ovo bi?

Da nema poslednjih 15-minuta i konačnog razrešenja zapleta, mogao bi čovek da kaže da je ovo loš film. Ali, ako uzmemo i grande finale, onda je jedina presuda koja se može doneti - totalno bezveze...

Svojevremeno je postojala istoimena TV serija Fantasy Island, koja je, kažu, trebalo da bude uzor ovom horor-remakeu. Serija je imala čak 154 epizode, i stekla prilično kultni status u SAD. Priča o čudnom gazdi još čudnijeg ostrva s magičnim svojstvima da ispunjava najintimnije želje svojih gostiju, utkana je i u ovu novu viziju, ali s tim da se neko setio da od cele te igrarije napravi horor varijantu. Tačnije, pokušaj horora, jer je teško zaista odrediti šta je, dođavola, novi Fantasy Island.

Ne zna se šta je tu iritantnije - da li priglupi scenario, priglupi likovi ili totalno nepodnošljivi glumci. Kao da je neko povukao ručnu u 1977. godini, kada je i snimana originalna serija i rekao - "Ajde sada da izgleda još naivnije". To što je, u međuvremenu prošlo 40 i kusur godina - nema veze.

Petoro izuzetno iritantnih likova pobedilo je na nekom nedefinisanom takmičenju i osvojilo put na "Ostrvo fantazija", kojim gazduje tajanstveni Mr Roarke (jedini glumac za koga je običan čovek ikada i čuo - Michael Peña). To su napadnu "duhovita" dvojica braće (belac i Azijat) koji stalno jedan drugom "bacaju pet", policajac koji je želeo da bude vojnik, ali mu majka to nije dopustila, kaćiperka koja svih ovih godina želi da se osveti svojoj vršnjakinji koja ju je kinjila u srednoj školi zbog koje vuče traume i nema uspeha u odnosima s muškarcima i, na kraju, ali ispostaviće se i najvažnija - egzotična lepotica koja sve ove godine pati jer nije pristala da se pre pet godina uda za svog prosca - neharizmatičnog crnca. Ostrvo ima mističnu moć da "gostima" omogućuje da im se ispuni po jedna želja. Iako Peña kaže da većina gostiju prvenstveno želi seks, naši junaci su drugačiji. Njihove fantazije imaju korene u lošim prošlostima, što će na kraju da rezultuje time da se više uopšte ne zna ko je u čijoj "fantaziji", jer bitno je samo što više ugušiti gledaoca besmislenim i totalno nelogičnim slikama koje pred njim promiču (kao, na primer, ona kada na kraju naši junaci, pomahnitalo bežeći od različitih ludačkih prikaza koje nastanjuju ostrvo, svaki uredno ima baterijsku lampu za tumaranje po tunelu koji skriva konačnu tajnu iako su malopre bili maltene "goli i bosi"???).

Ima tu još dosta budalaština, kao repera na neke davno viđene filmove, kako horora, tako i avanturističkog žanra, ali, zapravo, ne vredi ih ni navoditi, jer je svako podsećanje na kadrove ovog "filma" - totalni intelektualni fijasko!

Niti horor, niti avantura. Kandidat za jedan od najgorih filmova godine. Da je, bar, prekinut 15 minuta pre kraja, pa da se puca na kartu "ekscentričnosti". Reditelj koji iza sebe ima filmove Truth or DareTrue Memoirs of an International Assassin, Kick-Ass 2Never Back DownCry_Wolf, uspeo je da snimi svoj najbezvezniji film od svih. A, to nije mala stvar...

  • Komentari (8)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Black Raven
    Translator
    08.10.2020. 09:53
    Solidno urađeno, nije negledljivo ostvarenje. 
    Vizuelno predivno urađen film, 
    ali gluma glavnih likova je očajna 
    i veoma iritantna tokom celog filma.

    Odgledao sam film, nije bilo baš toliko teško.
    Tema filma nije loša, ali je nekako previše zapetljana. 
    Ceo film juriš da sklopiš priču, a onda dobiješ loš kraj koji je 
    na nivou dečijih serija sa Nikelodiona. 

    Gledljivo jeste, 
    ali moglo je biti mnogo bolje.
    Ocena od mene 4,5/10

  • Freak37
    eXtreme member
    19.05.2020. 21:27
    Krs od filma
  • contritum
    Translator
    26.04.2020. 01:24
    Film je odličan! A o prevodu suludo govoriti, Bambula pokidao kao i obično! Preporuke!
;

{{message}}

{{item.title}}