Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Tiger King: Ubistvo, razaranje i ludilo

Dokumentarna serija o kojoj se posljednjih dana mnogo priča došla je na Netflix prije dva tjedna i automatski je postigla visoku gledanost. Jedna od bizarnijih serija koje možete pronaći na Netflixu, sastoji se od sedam epizoda i istražuje američku "big cat scenu", odnosno uzgajatelje, preprodavače i aktiviste vezane uz tigrove, lavove i druge, egzotične mačke.
U središtu radnje je, s jedne strane, Joe Exotic, karikaturni vlasnik jednog od najvećih big cat zooloških, odnosno zabavnih parkova i, s druge strane, Carole Baskin, aktivistica za prava velikih mačaka.

Joe Exotic je vlasnik "Greater Wynnewooed Exotic Animal Parka", redneck iz udžbenika i apsolutno bizaran lik koji je svoju ljubav prema egzotičnim životinjama pretvorio u biznis koji prvenstveno uključuje uzgoj velikih mačaka i potom korištenje istih u komercijalne svrhe. Uz to, Joe je potpuni ekscentrik i svojevrsna karikatura - u svoje parkove zapošljava otpadnike - bivše zatvorenike, ovisnike o methu, ljude bez ekstremiteta. Živi u poligamiji, oženjen s dva muškarca i hoda okolo s izblajhanom fudbalerkom i šarenim, flashy košuljama. Kao svaki pošteni američki južnjak, posjeduje gomilu oružja, od kojih jedan revolver nosi sa sobom u opasaču oko struka. Između ostalog, bavi se country glazbom i izdaje albume s pjesmama specifičnih naziva tipa "Here Kitty, Kitty", "I saw a Tiger" i slične, koje prate egocentrični spotovi u službi slave autora i njegove afekcije prema velikim mačkama.

S druge strane, Carole Baskin je aktivistica za prava životinja, vlasnica "Big Cat Rescuea", neprofitabilnog utočišta za životinje. Carole je u sukobu s Joe Exoticom jer upravo ona pokušava ukazati na nemoralno ponašanje prema životinjama koja se odvija u "Greater Wynnewooed Exotic Animal Parku", te ujedno pokušava progurati oštriji zakon o posjedovanju velikih mačaka, koji bi išao na štetu Joe Exoticu i njemu sličnima. 

Carole Baskin je također svojevrsni ekscentrik, svugdje hoda u tigrastoj odjeći jer smatra da će joj isto donijeti veću ozbiljnost u kampanji, a trenutno je u trećem braku - od kojih je drugi završio misterioznim nestankom njenog supruga milijunaša - što Joe Exoticu predstavlja valjan razlog da promovira priču u kojoj je upravo ona ubila svog supruga i nahranila tigrove njime. 

Njihov sukob i interakcije s drugim ljudima iz "branše" generiraju cijeli niz dodatnih bizarnih događaja, poput prijetnji ubojstvom i stvaranjem internet stranica i streamova kojima pokušavaju diskreditirati jedno drugo, što naposljetku rezultira pravnim tužbama i pokušajem unajmljivanja hitmana u svrhu ubojstva Carole Baskin.
Sve što se u Tiger King: Murder, Mayhem and Madness događa je bizarno - Iz epizode u epizodu bivamo upoznati s novim situacijama i likovima koji su gotovo nadrealni te se često pitaš postoji li tko običan ili normalan u tom njihovom redneck, trigger happy svijetu.

Isto tako, Tiger King: Murder, Mayhem and Madness istražuje i samu ljubav prema životinjama, konkretno velikim mačkama, te ujedno ne negira činjenicu da je i Joe Exotic iskreno volio mačke, kao i oni slični njemu, no istovremeno jasno daje do znanja kako je ta ljubav završila u trenutku u kojem je ista stvorila novac i pretvorila se u profiterstvo.

  • Komentari (8)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    12.12.2021. 12:39
    O datoj licnosti  Joe Exotic :)sam gledao pre 2020 tri ili cetiri dokumentarca, pa ako je neko gledao dokumentarce ili procitao mozda ( bilo je u Zabavniku) pre ovog da li slucajno zna  da li  ima nesto novo, bitno i zanimljivo, mada samo pretpostavljam da verovatno ima s obzirom na broj epizoda i trajanje istih, ili su razvukli.
     
    Kao sto sam gledao neke dokumentarce sto se tice forenzike koji su sazeti u 35-40 minuta i sve podrobno objasnili, a nakon toga sam gledao verziju sa ponavljanjem i podsecanjem, nepotrebno produzenom dramatizacijom i razvukli su isti slucaj na tri epizode svaka od po 45-50 minuta.
  • puppet_master
    eXtreme member
    12.12.2021. 12:04
    Baš sam se pitao kako li će uspeti da izmuzu tu kravicu još, eto nam odgovora. Ruku na srce, Doc Antle, tj priča o njemu, možda i jeste vapila za zasebnom "kopanju", ništa mu je manje bizarna komuna ili, heh, ličnost, od Joe Exotica.


    [QUOTE=Filaret]Meni je ovo bilo fascinantno. Mislim na svet koji "u kavezima u SAD drži više divljih mačaka nego što ih u ostatku sveta živi na slobodi"
    [/QUOTE]


    Joe Rogan je imao rutinu o tome kako je zapravo samo u Teksasu više tigrova u kavezima negoli u divljini, verujem da taj podatak nije šala. LOL Nisu ni potrebne čitave SAD LOL

  • puppet_master
    eXtreme member
    12.12.2021. 11:47
    [TUBE]atN6Ojoi5Ag[/TUBE]
;

{{message}}

{{item.title}}