Kurak GünlerPogledaj trailer!

Film

drama, triler (2022)

Kurak Günler

Ocjena korisnika
Odlično!
7,6
Kurak Günler

Naslov:

Dani suše

Godina:

2022

Žanr:

drama, triler

Trajanje:

129 min

Režija:

Emin Alper

Scenario:

Emin Alper


Glavne uloge:


Erol Babaoglu
  >  Sahin
Gönenç Acaroglu
  >  Gendarme
Ismail Bahadir Peker
  >  Kahvehane Sahibi
Enver Husrevoglu
  >  Avci
Görkem Ipek
  >  Avci Görkem
Salih Aydin
  >  Hunter #1
Mustafa Elma
  >  Clarinetist
Emin Alper
  >  Artisan
Ekin Koç
  >  Murat
Selin Yeninci
  >  Zeynep
Selahattin Pasali
  >  Emre
Erdem Senocak
  >  Kemal

Opis:


Mladi i posvećeni Emre preuzima dužnost državnog odvjetnika u malom gradu koji već duže vrijeme pati od nestašice vode, ali i političke krize. Nakon prvotne dobrodošlice, doživljava sve više napetih interakcija te nevoljko biva uvučen u lokalnu politiku. Kad se Emre sprijatelji s vlasnikom lokalnih novina, pritisak eskalira uslijed usijanih glasina.

Obradio/la:

bojan969
  • Slično za pogledati
  • Komentari (4)
  • Kuru Otlar Üstüne

    Kuru Otlar Üstüne (2023)

    drama

    Samet, mladi nastavnik likovne umetnosti iz Istanbula, služi vojni rok u zabačenom selu u Anadoliji. Nakon što je četiri godine predavao u lokalnoj školi, on i njegov kolega Kenan suočavaju se s...
  • Bachennya metelyka

    Bachennya metelyka (2022)

    drama

    Surova i nadrealna priča o ženi koja odbija biti identificirana kao žrtva. Lilia se vraća kući svojoj obitelji i suborcima nakon mjeseci provedenih u ratnom zatočeništvu od strane neprijateljskih...
  • Aftersun

    Aftersun (2022)

    drama

    Sophie se priseća zajedničke radosti i lične melanholije odmora koji je provela sa svojim ocem dvadeset godina ranije. Stvarna i zamišljena sećanja popunjavaju praznine između, dok pokušava da se...
  • Tepenin Ardi

    Tepenin Ardi (2012)

    drama

    Penzionirani šumar Faik koji je neprestano napet zbog lokalnih nomada, dobije goste u svoju seosku kuću. Sin Nusret ga posjeti sa svojom djecom, Canerom i Zaferom. Uz njih tu su još i obitelji Mehmet...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • IgaBiva
    eXtreme member
    06.02.2024. 11:33
    Jeste, da je kraj smisleniji, film bi bio mnogo vredniji gledanja. I razmišljanja. Ovako, kao da im je ponestalo filmske trake, pa rekoše "ajd, kraj..."
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    06.02.2024. 10:27
    Pa procitah Joxer-ov komentar posto je ovde tesko pisati bez nagovestaja ili analize.

    Ja nisam procitao oko zanra i opisa, citao komentare, prijateljica je meni i supruzi rekla da pogledamo.

    Dakle meni se ostavrenje svidelo, po mom misljenju drustvena drama, odlicno daje uvid , namece pitanja ali ne daje odgovore.  Kao da sam procitao pesmu `Nasi dani` i postavio pitanje `I sta cemo sad?`, i u mnogim ostvarenjima je tako, retko koja da su dale direktan odgovor, navodio sam u filmovima da sam ocekivao od autora da iznesu neki njihov pogled ka razresenju nekih  teskih  situacija, opet su kompleksne, tu moze da se diskutuje, i diskutuje se,  a vidimo i svakodnevicu. Tako da su dole ukratko nabacane stvari nisam hteo da duzim, a i  SPOILER-i su.


    Pa sto se zanra tice nekad se ovakva ostvarenja podvode pod politicki triler, a i moze da se primeni za taj `mikrosvet`ruralnog turskog podrucja, ne mora da bude tursko selo, ne mora da bude ni ruralno, desava se u drugim sredinama, desava se svude, cak i na mestima koja bi trebala da budu po logici stvari izuzeta,    medjutim ja bih naveo kao neku drustvenu dramu, u smislu vladajuceg drustva, povezanosti istih, ciklicnosti, politika i njeni derivati,  moralni i kulturni ponor, obezvredjivanje institucija, dehumanizacija, tj.  gubitak ljudskoti, strasno za romkinju  i ono divljastvo, pa i da te pokore i slome, sve lepo ide lancano jednom kad zapocne jer ko jos zeli probleme,  pa i iskoriscavanje prirodnih ... jezivo, pa  Joxer je naveo, dalje i manipulacija i vrtlog nasilja. Ima pododsta tu stvari, samo jednu nisu dotakli, videcete i koju. A opet mi je zanimljiva stvar oko sudije i policajca, pronasli su nacin ponasanja tako da budu sraf koji sacinjava masinu ali da ne remete tisinu. Fino su odabrali i likove, lepo su satkani odredjeni dijalozi.

    Fotografije eksterijera, uklapaju mi se u pricu. Gluma je odlicna. Muzicka podloga fina, tempo i dinamika su mi dobri. Jedna stvar je ovde fino provucena, dokaz da moze da se prikaze,  a da nije degutantno ili  na silu, kao i da se o njoj moze samo  diskutovati ali kad zatreba i zloupotrebiti. 

    Meni se ostvarenje svidja, mada moram da se slozim, kraj je otvoren za tumacenje, nije mi losa ideja ali ipak nedorecena,  da sam video delimicno  pad ali dovoljni su  izrazi lica,  po prvi put se oseti nesigurnost, razmisljam u sta bi se pretvorio dolazak snaga bezbednosti, ali onda bi bilo fino da se prikaze i nakon toga ali bi se to oduzilo.   


    AlexDeLarge2024-02-06 11:21:10
  • JoxerTM
    eXtreme member
    01.10.2023. 01:44
    Htio sam triler, a dobio sam političku dramu bez t od trilera.

    A drami je cilj upitati svoju državu je li normalno premlatiti i silovatri romkinju ne samo zato što nije turkinja nego je k tomu s poteškoćama u razvoju, pa to potom ignorirati.
    Drugi je cilj pitati je li normalno natjeravati divlje svinje po gradu pa puškarati okoli ko na divljem zapadu, a treći, je li normalno jednako tako tretirati i samu zemlju, toliko ju iscrpiti da se stvaraju opasne vrtače (netko će u jednoj i zaglaviti).

    Na žalost, film niti jedan odgovor neće dati, samo će prikazati tursku ruralnu sredinu kao mjesto koje je najbolje izbjegavati jer tamo dobrih ljudi skoro pa nema, tu je većina ološ i ulizivači.
    Umjesto barem jednog odgovora, gubi se vrijeme na preduge scene i previše fotografije eksterijera koji izgledaju izvrsno, ali ako piše triler, ne treba mu toliko celofana.

    Vidim da je film osvojio neke nagrade i ne čudi me jer je drama pogrešno označena kao triler, ali meni se ovo ne sviđa.
    Shvaćam da je rađen za vlastitu publiku ne bi li natjerao ljude na razmišljanje. Međutim ne izgleda mi kao prava metafora za obračun sa korumpiranim političarima.

    Gledati samo ako niste odavno pogledali turski film koji nije komedija.
    Baš film, ne sapunice. Jer ovdje je gluma izvrsna.

    JoxerTM2023-10-01 01:49:34

{{message}}

{{item.title}}